Genel kurula çok sayıda üye ve konuk hazır bulundu.

Çoğunluk sağlandıktan sonra, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına geçildi., Başkan Mustafa Karlı tarafından genel kurula sunulan Divan Heyeti oy birliği ile kabul edildi. Seçilen Divan Heyeti gündem maddelerine geçmeden önce Başkan Mustafa Karlıya söz verdi. Daha sonra okunan gündem maddeleri Genel Kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Karlı Yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘’ değerli üyelerimiz ve misafirlerimiz genel kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. sizlere sitemizle ilgili yaptığımız bazı çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum.

2021 tarihi itibariyle taşınmaya başladığımız çarşımıza yerleşeli yaklaşık 3 yıl oldu. 70.000 metre kare üstü kapalı kullanım alanına sahip Avrupa’nın en büyük gıda çarşımıza şöyle bir baktığımızda.
321 dönüm ve 4 parsel üzerine kurulmuş olup 44 adet blok, 21 sokak ve 1124 bağımsız bölümden oluşmaktadır. çarşımızda doluluk oranı yüzde seksen beşlere ulaşmaktadır. Dükkanlarımızdan 911 dolu 764 ü aktif, 213 ü boş olarak görünmektedir, 147 si depo olmak üzere iç tadilatı tamamlanan: 691 iç tadilatı devam eden dükkan sayısı ise 19 adettir.

Sokak genişlikleri 27 metre olup, açık, kapalı ve tır parkı ile birlikte toplam 2300 araç kapasiteli otoparklarımız mevcuttur.

Ayrıca 26.500 metre kare yeşil alan üzerinde 1500 yetişkin ağacımız mevcut.

Çarşı içinde 4 adet banka ATM yerleri yapıldı ve esnafımızın kullanımına tahsis edildi.

Ticaret bloğunun üst tarafına İETT durağı yapıldı ve şu an aktif durumda. İstanbul un birçok semtine ulaşım gerçekleşmekte. Ayrıca İETT otobüslerinde İGTOT yazısı bulunmakta.

Belediye tarafından haftada 2 gün çarşı içi yollar düzenli olarak süpürülüp yıkanmakta ve çöplerimiz her gün düzenli olarak alınmakta.

Çarşının önemli yerlerinde bulunan plastik hız kesici kasisler bozulduğu için, asfalt hız kesiciler yenilenip üstleri beyaz çizgi ile boyandı, bozulan asfalt yollar yenilendi. Ayrıca 1 haziran 2024 itibariyle plaka tanıma sistemine geçtik. 4 ana kapıya hız kesici kasisler yapıldı.

24 mayıs 2024’te Başakşehir Belediyesi ve İGTOT olarak konferans salonumuzda ruhsat teslim töreni yapılarak başvuru yapan esnaflarımıza işletme ruhsatları teslim edildi. Çarşımızda elektrikli araçlarla ilgili şarj istasyonunun kurulması için TOGERLE sözleşme imzalandı. hayırlı olsun.
Yetersiz sinyalle ilgili TURKCELL ve VODAFON’un yetkilileriyle görüşülüp hizmet talep ettik. konuyla ilgili VODAFONE ile sözleşme aşamasındayız.

20 Mayıs 2024’te işgallerle ilgili üyelere yasal uyarı yazısı gönderildi. 1 Haziran 2024 itibariyle 3 palet sınırlaması uygulanmaya başladı.

Çarşımız kapalı ve yüksek olduğu için çatı onarım vb. işler için vinç satın aldık. Teknik elemanlarımızın çarşımızdaki bakım onarım çalışmaları devam etmekte, Ayrıca esnafımızın talebi üzerine site içerisindeki umumi wc’lerin bir kısmı alafrangadan alaturkaya çevrildi.

Çarşımız 7 gün 24 saat 253 güvenlik kamerasıyla izlenmekte. 16. blok ve otoparklarda eksik olan güvenlik kameraları tamamlandı.

Çarşı içi reklam tabela yerleri kiraya veriliyor.

Çarşımızın tanıtımı için birden çok reklam tanıtımı yaptık ama en önemli olanı 5 aylık internet GOOGLE BANNER reklamı verdik. 5 ay içerisinde 11 milyon 870 bin 342 kişi reklamı görmüş, 109 bin 105 kişi ise İGTOT internet sayfamızı ziyaret etmiş, firma rehberine bakmış ve çarşımızdaki firmalarla görüşüp çarşımıza gelerek alışveriş yapmıştır.

Ayrıca anlaştığımız ajans vasıtasıyla elimizde bulunan site tanıtım broşürleri Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Başakşehir çevresinde bulunan 19 sanayi sitesindeki işletme sahiplerine tek tek dağıtılacaktır.’’ dedi

Daha sonra yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları okunarak, oylamaya sunuldu ve oy birliği ile ibra edilerek dilek ve temennilere geçildi.

İGTOT işletme kooperatifi 4.olağan genel kurulu Başkan Karlı’nın yaptığı teşekkür konuşmasıyla son buldu.